sonos-2-1
Sonos langer ut mot både Google og Amazon for antatt tyveri av patenter. Likevel er det kun Google søksmålet rettes mot.

Annonse


Apple selger høyttalere fra Sonos med hverken Alexa eller Google Assistant

Det har ikke vært en enkel overgang fra 2019 til 2020 for Sonos. I tillegg til å ha opplevd problemer med gjenvinningskampanjen deres og sett et behov for å øke prisene på utvalgte premiumprodukter så har de gått til søksmål mot Google, og beskyldt Amazon i samme sak for å ha stjålet patenter.

Nå er Apple involvert på smått vis.

Amazon og Google hadde tidlig tilgang – misbrukte de denne?

Konflikten skyldes i bunn og grunn det Sonos mener er tyveri av deres patenter. De to konkurrentene til selskapet skal ifølge dem ha misbrukt muligheter de fikk i forbindelse med et såkalt early access-program, som de ønsket tilgang til for å kunne implementere egne musikktjenester.

Sonos går til sak mot kun Google til tross for at Amazon beskyldes for samme praksis. De argumenterer dette med størrelsen sin, og at et søksmål mot hver av de to gigantene blir for omfattende og ressurskrevende.

Annonse


Resultatet inntil videre er altså en klynge med høyttalerprodusenter, høyttalere og leverandører av stemmeassistenter som ikke har det enkelt å forholde seg til hverandre. For øyeblikket er det slik at Apple har begynt å selge et billigere alternativ til Sonos One kalt One SL – i praksis er det samme høyttaler, med AirPlay 2 og uten stemmekontroll.

Vi holder et øye med sakens utvikling.

Kilde:
9To5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse