samsung Galaxy Xcover Pro
Dette er Galaxy Xcover Pro.

Annonse


Ny Galaxy-telefon lansert – lar deg bytte ut batteriet

Samsung har i det stille lansert en ny Galaxy-telefon. Den heter Galaxy Xcover Pro og er myntet på kunder som er avhengig av å ha telefon som tåler en støyt.

XCover Pro er oppfølgeren til XCover 4, som ble lansert i 2017.

Moderne, men solid

Selv om telefonen skal være av det solide slaget, har den et moderne design. Skjermen er på 6.3 tommer og er av typen LCD, med et 20:9 størrelsesforhold.

I likhet med Samsungs flaggskip-telefoner fra 2019 har også Xcover Pro et punch hole-kamera, altså et lite kamerahull på fronten av telefonen. Telefonen kan brukes både med våte hender og med hansker, ifølge Samsung. Den nye Galaxy-telefonen er også vann- og støtsikker (IP68) og er sertifisert etter det amerikanske militærets standardsertifisering MIL-STD-810.

Annonse


Dermed er telefonen ideell for deg som jobber mye utendørs.

Hva med maskinvaren? XCover Pro kjører på Exynos 9611-brikkesettet og du får telefonen med 4 GB RAM og 64 GB utvidbar lagringsplass (microSD).

Utskiftbart batteri

Men det er når det kommer til batteriet at det virkelig blir spennende. Batteriet, som er på 4,050mAh støtter ikke bare 15W hurtiglading – batteriet kan også byttes ut på en enkel måte, litt som i «gamledager».

Kameraoppsettet består av en 25MP vidvinkellinse og en 8MP ultravidvinkellinse. Frontkameraet er en 13MP-sensor.

Xcover Pro kommer også med to programmerbare knapper som lar brukeren skru lommelykten av/på, eller opprette en ny SMS ved hjelp av stemmen.

Underkant av 5 000 kroner

Telefonen leveres med Android1 10.

Galaxy XCover Pro lanseres i Europa i februar og forventes å få en prislapp på i underkant av 5 000 kroner.

Kilde:
Android Authority