elonmuskchinacnn
Er det greit å skatte til et regime som bryter menneskerettighetene hver dag og forsyner USA med dødelige fentanol-doser.

Annonse


NSFW: her danser Elon i Kina

Elon Musk kastet seg ut i en slags dans i en Kina-gigafabrikk etter at de første Model 3-leveransene ble levert kinesiske kjøpere tirsdag denne uken.

Moralsk uansvarlig

Kina er svært lukrativt av to viktige årsaker: en økende middelklasse i et land med 1,4 milliarder mennesker og det at landet allerede produserer verdenskjente merkevare-produkter for vesten langt billigere enn det ser ut til at produktets opprinnelsesland får til, for ikke å snakke om hvor mange mennesker som kan hoppe i arbeid i Kina.

Det er allerede planlangt Model Y-produksjon i landet, og BMW varslet nettopp at smartelbilen de utvikler i samarbeid med kinesiske Geely skal produseres i landet.

Bør man danse i et land som gjør dette med dissidenter?

Med andre ord er det fra et forretnings-perspektiv helt logisk å entre Kina, som alle de andre kjente selskapene i teknologi-bransjen, men dette innebærer også moralske utfordringer da det rapporteres at landet dreper praktiserende av “Falun Gong” for organer, masseovervåker med et sosialt kreditt-system og sender personer som ikke er enige i stats-filosofien til fangeleire.

Annonse


Dilemmaet har en rekke ganger blitt tatt opp av Dilbert-skaper, forfatter, podcaster og teknologi-grunder Scott Adams som spår at nye investeringer i Kina vil falle på lengre sikt, og at han gjør det han kan for å unngå kinesiske produkter.

Adams har også pekt på fentanyl (ekstremt farlig smertelindrer)-eksporten fra Kina som en stor trussel for amerikanske borgere og som trolig var en medvirkende årsak til forfatterens og foredragsholderes stesønn sin død:

ITavisen avventer svar fra Adams:

Kilde:
CNN

Annonse


Annonse


Annonse