lgsignature
LGs Signature 2020 OLED TV.

Annonse


Disse LG TV-ene støtter G-Sync, men det er ikke det eneste

3. januar avslørte LG litt om sine nye OLED TV-er for 2020, nå vet vi enda mer om dem.

Nvidia- og Apple-støtte

Nå er det nemlig avslørt at 12 av modellene (de nevner ikke hvilke) utstyres med Nvidia G-Sync-teknologi for en glatt smidig spill-opplevelse.

I tillegg til HomeKit og AirPlay 2, vet vi allerede følgende:

“En 65- tommer og en 75-tommer kommer i NanoCell-versjon, mens 77- og 88-tommerne klassifiseres LG Signature OLED. Alle bikker den offisielle 8K Ultra HD-markeringen slik den er definert av Consumer Technology Association, og kan spille av 8K på systemnivå.

De er også utstyrt med en ny AI-prosessor for tilrettelagt dyp læring over tid som skal bidra positivt for optimalisering av bilde- og lydkvalitet.”

Annonse


HDR for spillere og 120Hz-oppdatering

Det er også andre ting her som er interessant for spillere, nemlig HGiG-modus (som allerede er inkludert i visse 2019-modeller) som er skapt av organisasjonen som styrer HDR-kravspesifikasjone, “HDR Gaming Interest Group”. Dette er HDR optimalisert for konsoll-spill for å se ut nøyaktig som utviklerne ønsker. Dette er smart da det finnes en rekke HDR-format med forskjellige kontrastkrav.

Et annet krav er Primary HDR, grunnområdet for lysstyrken. Spillutviklere som tar i bruk HGiG er påbudt å vise spillobjekter som er kritiske til opplevelsen innenfor denne lysstyrke-sonen.

Konsoll og TV sender bygger på denne informasjonen under kalibrering, for så å også sende den nødvendige informasjonen til spillet.

Det står ingenting om støtte i Xbox eller Playstation i LGs pressemelding og HGiG ser ikke ut til å ha kommer lenger enn et oppdatert utkast sommeren 2019.

Vi har kontaktet selskapet om temaet, men regner med støtten er på automatisk ved bruk av støttet TV og HDR aktivert på konsollen.

Dolby Vision+ og Filmmaker Mode

Øyekomfort-modus og 120Hz-bildeoppdatering er også bekreftet, drevet av LGs α9 Gen 3 AI CPU.

Dolby Vision IQ og Filmmaker Mode er også inkludert i de nye TV-ene i 8K og 4K LG OLED og 8K LG NanoCell TV-seriene.

Dolby Vision+ skrur på de visuelle kranene, mens “regissør-modus” skrur dem av for å komme nærmere skapernes valg av kameraer samt lavere bildeoppdateringsfrekvens enn maks.

Kilder:
LG
Daily Tech
HGiG

Annonse


Annonse


Annonse