iPhone LCD
Apple vurderer angivelig å kjøpe Japan Display.

Annonse


Apple vurderer å kjøpe skjermfabrikk

Japan Display er tom for penger og i dyp gjeld. Nå vurderer selskapet å selge sin viktigste skjermfabrikk til Apple og Sharp, potensielt for 820 millioner dollar, altså rundt 7.2 milliarder kroner. Det meldte det taiwanske mediet Nikkei fredag.

Bekrefter interesse

Sharp, som er en del av Foxconn, og som også leverer iPhone-skjermer til Apple, bekrefter at de vurderer å kjøpe fabrikken.

– Vi vurderer det nøye og undersøker hva et slikt oppkjøp vil ha å si for våre forretninger, og hvor stor risiko det i så fall vil innebære, sier Sharp i en uttalelse.

Apple har foreløpig ikke kommentert opplysningene.

Annonse


Japan Display, også kjent som JDI, var en gang i tiden en nøkkel-leverandør av iPhone-skjermer. Men etter at Apple valgte å fokusere mer på OLED har Japan Display slitt.

Det ryktes at alle neste års iPhone-modeller får OLED-paneler, noe gjør at antall LCD-ordrer åpenbart krymper betraktelig.

Massiv gjeld

Selskapet skylder allerede Apple 800 millioner dollar, altså 7 milliarder kroner, etter et fire år gammelt lån. Japan Display fikk låne pengene for å bygge en LCD-fabrikk under et premiss om at selskapet betalte tilbake pengene over tid.

Apples skjermordre står for ca 60 prosent av Japan Displays inntekter.

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse