danielekspotify
Daniel Ek, Spotify-sjef og medgrunder. Her under en pressekonferanse der han snakket om samarbeidet med Samsung.

Annonse


Spotify blir Netflix-serie med norsk regissør

Historien om Spotify blir TV-serie på Netflix melder sistnevnte i en pressemelding i kveld.

Ingen lanseringsdato avslørt

Netflix har ikke avslørt navnet på serien som er inspirert av boken “Spotify Untold” av Sven Carlsson og Jonas Leijonhufvud.

Netflix omtaler korrekt Spotify som en startup som “rystet hele musikkbransjen og utviklet seg til å bli en av verdens ledende musikktjenester”.

Selskapet avslører at produksjonselskapet Banijay Group, som også står bak den kommende Netflix-serien, Young Wallander, har fått jobben. På artistsiden finner vi den norske regissøren Per-Olav Sørensen, kjent for Quicksand, Home for Christmas og Nobel, mens Berna Levin er utøvende produsent.

Annonse


De to grunderne, Daniel Ek og Martin Lorentzon, er ikke involvert i prosjektet.

Slik forklarer Netflix Spotify-serien

“Når piratkopiering var på høyden kjempet etablerte tungvektere mot hvor den turbulente musikkindustrien var på vei. Serien konsentrerer seg om den unge svenske gründeren, Daniel Ek, og hans partner Martin Lorentzon. De to revolusjonerte en hel bransje ved å tilby gratis og lovlig strømmet musikk over hele verden. Det er en historie om kraftig overbevisning, urokkelig vilje, tilgang og store drømmer kan hjelpe små aktører til å utfordre “status quo” ved å utvikle måten vi alle kan lytte til musikk på.”

Kilde:
Netflix

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse