Huawei logo
Forholdet mellom USA og Huawei er fremdeles svært anspent.

Annonse


Nå har Huawei levert søksmålet

I forrige uke kunne vi skrive at Huawei planlegger å gå til søksmål mot myndighetene i USA etter nye sanksjoner.

Huawei stiller seg uforstående til FCCs nye avgjørelse, som fører til at mobiloperatører, som mottar økonomisk støtte gjennom Universal Service Fund, blir bannlyst fra å bruke pengene de mottar på å kjøpe utstyr fra selskaper som er vurdert som en «nasjonal sikkerhetstrussel».

Søksmålet er levert

Etter som USA anser Huawei som en nasjonal trussel, får dette direkte konsekvenser for selskapet. De samme konsekvensene møter også kinesiske ZTE.

Ifølge The New York Times bruker ikke de store mobiloperatørene i USA Huawei-utstyr lenger, men mindre operatører, som opererer i mer landlige områder, er fortsatt avhengig av det kinesiske selskapet.

Annonse


Nå har Huawei, som ventet, levert søksmålet mot FCC.

Huawei: – Bryter grunnloven

Huaweis juridiske sjef, Song Liuping uttalte på en pressekonferanse at FCC-styreformann Ajit Pai ikke har presentert noen bevis som tilsier at Huawei er en nasjonal trussel.

– Dette er en vanlig trend i Washington i disse dager. FCC-loven bryter grunnloven og vi har ikke noe annet valg enn å søke etter hjelp i retten, sa Liuping.

Huawei ber nå om at United States Court of Appeals for the Fifth Circuit overstyrer FCC-beslutningen og fjerner forbudet.

Kilde:
The New York Times