Qualcomm viste frem sine nye brikker.
Qualcomm viste frem sine nye brikker.

Annonse


Dette er hva Qualcomm har avslørt om sine nye Snapdragon brikkesett

Qualcomm Snapdragon Tech Summit er i gang, og ny teknologi blir annonsert på Hawaii.

Tirsdag viste Qualcomm frem sine nye Snapdragon-prosessorer, som benyttes i et betydelig antall Android-enheter. Spesifikasjonene er ikke delt med offentligheten, men vi har allerede fått bekreftet at 5G vil være et stort fokus i tiden fremover.

Headlinerne for arrangementet er flaggskip-brikken Snapdragon 865 og den litt svakere Snapdragon 765.

Toppmodellen trenger 5G modem

Toppmodellen Snapdragon 865 er vist frem, og hvis produsenter ønsker å bruke denne, må de også støtte 5G. Siden toppmodellbrikken kommer uten integrert modem, kommer den som en pakkedeal med modemet X55. Produsentene får altså ikke kjøpt brikken uten X55.

Dette betyr at de fleste toppmodeller som slippes i 2020 vil ha 5G-støtte.

Motorola, Xiaomi og Oppo er noen av selskapene som varsler at de vil benytte seg av toppmodellbrikken med tilhørende modem.

Annonse


Overraskende avgjørelse

Det mest overraskende er nok at mid-end brikkene 765 og 765G kommer med integrert 5G, mens 865 krever et separat modem. 765 og 765G har modemet X52 innebygd, som ifølge Qualcomm vil tilby opptil 3.7 Gbps nedlastning.

Qualcomms Christiano Amon under Qualcomm Snapdragon Tech Summit. (Ill.: Qualcomm)

Motorola og Nokia har varslet at de vil benytte seg av 765-brikken i sine kommende modeller. Det er også blitt bekreftet at Xiaomi vil ta i bruk 765G i sin kommende Redmi-modell.


Kilder:
TechChrunch
The Verge

Annonse