Bluetooth
Smartere flymodus på Android 11 innebærer at det registreres når du har Bluetooth-aktiverte enheter, slik at disse ikke slås av.

Annonse


Android 11 kan gjøre flymodus på telefonen din smartere

Har du noensinne latt deg plage skikkelig over at Bluetooth deaktiveres når du aktiverer flymodus på telefonen din? Vel, nå er Google visstnok på vei til å gjøre endringer til hvordan dette fungerer i Android 11, slik at du for eksempel kan fortsette å høre på musikken din på flyet selv når du skrur på flymodus.

Kan hjelpe hørselshemmede også

Det er XDA Developers som har oppdaget en endring i form av et bidrag til det som allerede er åpen kildekode. Koden viser at Googles ansatte jobber med en såkalt “kontekstbevisst” flymodus som ikke automatisk slår av Bluetooth på telefonene i de tilfellene du aktiverer modusen, men har aktivert en Bluetooth-enhet.

Bluetooth A2DP er altså protokollen som benyttes når du kobler trådløse enheter til smarttelefonen din. I dette tilfellet kunne det også vært prat om Bluetooth-utstyr for hørselshemmede som altså slipper å bli negativt påvirket når de må skru på flymodus.

Kilde:
Android Central

Annonse


Annonse


Annonse