Boston Dynamics Spot
Boston Dynamics leier ut robothunden Spot.

Annonse


Gjett hvem som har fattet interesse for denne robothunden

Boston Dynamics har imponert mange med sine roboter. Nå har politiet i USA fattet interesse for selskapets robothunder.

Leier «Spot»

Amerikanske medier melder nå at bombegruppa i Massachusetts State Police har leid roboten «Spot» mellom august og november i år. Det kommer frem av dokumenter som American Civil Liberties Union har fått tilgang til. Boston Dynamics startet med utleie av Spot-roboten i slutten av oktober, men politiet skal ha testet Spot i hvert fall siden april i år.

En talsperson for politiet sier at roboten ble brukt som en «mobil, fjernstyrt observasjonsenhet. Spot har blant annet blitt brukt til å undersøke mistenkelige gjenstander og holde farlige steder under oppsyn.

Politiet kan opplyse at roboten har allerede har gjort nytte for seg i to ekte politioppdrag, i tillegg til trening.

Annonse


Boston Dynamics forbyr dette

Robotene som politiet benyttet seg av ska ikke ha vært omprogrammert eller tuklet med på noe vis. Man kan jo for eksempel se for seg at roboten blir utstyrt med våpen eller andre verktøy, men Boston Dynamics er klare på at er forbudt å bruke Spot for oppgaver som kan «skade eller skremme folk».

Nedenfor kan du for øvrig se et intervju med Boston Dynamics-toppsjef Marc Raibert fra april i år. Der snakker Raibert om hva Spot kan brukes til.

Kilde:
Gizmodo

Annonse


Annonse


Annonse