RIPE NCC
RIPE NCC har delt ut sin siste «bunke» med IPv4-adresser.

Annonse


Europa har gått tom for IPv4-adresser

Organisasjonen som er ansvarlig for å dele ut IP-adresser i Europa, RIPE Network Coordination Centre (RIPE NCC), har nå gått tom for IPv4-adresser.

Det opplyser organisasjonen selv på sine nettsider.

Tildeler adresser i 76 land

Det eksisterer kun 4.2 milliarder IPv4-adresser, og på grunn av den enorme veksten i forbrukerelektronikk, har vi stadig kommet nærmere en situasjon der det ikke er flere ledige IPv4-adresser tilgjengelig.

– Vi har nå gått tom for IPv4-adresser, skriver organisasjonen, som tildeler IP-adresser for nettleverandører og organisasjoner i 76 land.

Annonse


Som ZDNet påpeker er det ikke en total overraskelse at tilgangen på adresser nærmer seg slutten. Det har vært forventet siden 2012. Da ble RIPE NCC tildelt den siste forsynelsen av IPv4-adresser av Internet Assigned Numbers Authority (IANA).

Nå har RIPE NCC delt ut den siste «bunken» med IPv4-adresser til operatører. Beholdningen vil vare en stund, men ikke lenge.

– Ikke i nærheten de mange millionene vi trenger

Ettersom det kun er RIPE NCC som tildeler IPv4-adresser i Europa, håper organisasjonen at denne nyheten kan øke presset på nettverksoperatører til å ta i bruk arvtageren, IPv6.

IPv4-adresser som ikke lenger brukes – f. eks fordi en bedrift har lagt ned virksomheten sin, vil tildeles nye kunder. RIPE NCC anslår at det er snakk om noen hundre tusen adresser i året.

– Det er ikke i nærheten av de mange millionene som kreves av nettverk i dag, sier RIPE NCC.

Bruker gamle standard, til tross for at arvtageren er klar

Vi er i 2019, men fremdeles har ikke bruken av IPv6 blitt særlig utbredt. Store deler av internett baserer seg fortsatt på IPv4-nettverk. Det fører til at nettverksoperatører må bruke dyre og avanserte løsninger for å kunne ta i bruk IPv6, ifølge RIPE NCC.

– Vi risikerer å gå inn i en fremtid der veksten av internett er unødvendig begrenset. Ikke på grunn av mangel på dyktige nettverksingeniører, teknisk utstyr eller investeringer, men på grunn av mangel på unike nettverksidentifikatorer.

Kilde:
ZDNet
RIPE

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse