apple-maps-kart-google

Annonse


Apple har brukt milliarder på å overhale Maps-applikasjonen

Apple avslørte under en amerikansk kongresshøring at de har investert flere milliarder dollar som et ledd i oppgraderingen av Maps-applikasjonen. Maps er Apples tilsvarende for det Google har i markedsledende Google Maps.

Koster flesk

Det har alltid vært en generell mistanke om at store summer er involvert i arbeidet med å lage en karttjeneste fra grunnen av, men Apple har aldri nevnt tall. Derfor utgjorde det et lite høydepunkt at Apple kunne svare “flere milliarder” på spørsmål fra komiteen i Representantenes hus om hvor mye de har brukt på tjenesten.

Nøyaktig hvor mange milliarder som er brukt er uvisst, og det får pirre nysgjerrigheten en stund fremover.

Får på plass Street View-lignende funksjon

En kan likevel danne seg et bilde av at det har ballet seg opp mange regninger i prosessen som innebærer innsamling av enorme mengder data for kartlegging, navigasjon og bilder fra plattformer som Apple Maps-kjøretøy. I dag kan Apple skryte på seg tett integrasjon med offentlig transport og presis kartografi.

Annonse


I tillegg er det på vei spredning av Look Around-funksjonalitet som i stor grad vil ligne på det Google har i Street View, der du går på bakkenivå med bilder fra gater og lignende. Look Around skal være mer avansert, med blant annet muligheten for en mer interaktiv opplevelse.

Look Around er en del av iOS13-pakken men ruller ut i større grad med de største storbyregionene først.

Kilde:
Apple Insider

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse