Maps Apple
Apple måtte bruke flere milliarder dollar på å fikse kart-appen sin.

Annonse


Apple brukte milliarder på å fikse Maps

Da Apple lanserte sin Google Maps-konkurrent i 2012, var det mye som lignet på en fiasko. Kart-applikasjonen var rett og slett milevis unna Google Maps når det gjelder antall funksjoner og nøyaktighet. Flere sjåfører endte med å kjøre seg fast på grunn av feilaktige veibeskrivelser.

Det gikk faktisk så langt at Apple-sjef Tim Cook måtte gå ut og beklage den dårlige kvaliteten. Han oppfordret samtidig kundene til å velge andre alternativer i påvente av at selskapet fikset appen.

Mye bedre nå, men det har kostet

I løpet av de siste årene har Apples kart-app gjort betydelig fremskritt. Den er nå på god vei mot å bli en reell Google Maps-utfordrer, men det har ikke kommet gratis.

I forbindelse med antritrust-etterforskningen, som både Apple, Microsoft, Amazon og Facebook er en del av, har selskapet avslørt at de brukte flere milliarder dollar på å fikse Apple Maps.

Annonse


Nøyaktig hvor mange milliarder sier ikke Apple. Men i tillegg til å svare på hvor mye penger de har brukt på å bygge om Maps, måtte selskapet også svare på spørsmål om Safari og App Store-modellen. Apple har blitt kritisert for å favorisere sine egne apper over andre i app-butikken. Apple nektet for å gjøre dette.

I forbindelse med ovennevnte etterforskning har samtlige selskaper svart på spørsmål fra The House of Representatives Judiciary Committee.

Google nekter for favorisering

Svarene ble offentliggjort denne uken. Der kommer det blant annet frem at Google, som eier YouTube, nekter for å ha favorisert sine egne tjenester over sine konkurrenters tjenester når det gjelder søk, video og nettlesere.

Google sier at «de aller fleste» klikk fra Google-søk går til nettsider som ikke eies av Google. Selskapet benekter blant annet at YouTube blir favorisert over andre videoplattformer, og de hevder at deres tekstverktøy fungerer like godt i andre nettlesere, som i Chrome.

Krever svar fra Facebook

Facebook på sin side, innrømmer å ha kastet ut enkelte tredjepartsapper fra sin utviklerplattform på grunn av kopiering av kjernefunksjonalitet.

I tillegg bør det nevnes at senatorene Josh Hawley og Chris Coons denne uken sendte et brev til Facebook, der den sosiale medier-giganten blir bedt om å svare på hvordan de innhenter brukernes plassering. De blir også bedt om å svare på hvorfor disse dataene samles inn og om det noen ganger samles inn data til tross for at brukeren har bedt om at det ikke skal gjøres.

Kilde:
Reuters

Annonse