S10
S10-arvtageren får trolig en saftig kameraoppdatering.

Annonse


S11-kameraet: 108 megapiksler og 8K-video

Vi har tidligere skrevet at det ryktes et monsterkamera i den kommende telefonen Galaxy S11 – det ventes blant annet at kameraet skal benytte seg av Samsungs 108 MP-sensor, som nylig ble introdusert i Xiaomis Mi CC9 Pro.

Nå avsløres det flere detaljer om kameraet i selskapets neste flaggskip-modell.

Kode avslører

Ifølge XDA-Developers er det oppdaget spennende kode i den nyeste versjonen av Samsungs kamerapp. Koden avslører at det kommer flere nye kameramodus, blant annet en «Director’s View» som på en rask måte lar deg forhåndsvise og bytte mellom ulike kameraobjektiver. Med dette moduset får du kanskje mulighet til å filme med flere kameraer samtidig.

I tillegg kommer noe kalt «Night Hyperlapse», «Vertical Panorama», «Single Take Photo» og «Custom Filter».

Annonse


«Single Take Photo»

Det er noe uklart hvordan dette moduset fungerer, men det virker som at moduset sørger for å filme og ta bilder automatisk mens du beveger på telefonen i 15 sekunder. Etter de 15 sekundene skal du kunne velge ut det bildet du mener ble best.

«Vertical Panorama»

Dette er et panoramamodus som lar deg ta bilder av høye ting. Dette gjøres ved at panoramabildene blir tatt vertikalt og ikke horisontalt, slik de vanligvis blir tatt.

«Night Hyperlapse»

Koden for dette moduset avslører svært lite. Men navnet og beskrivelsen sier oss likevel noe: Night Hyperlapse er trolig bare det eksisterende Hyperlapse-moduset med nattmodus.

«Custom Filters»

Lar deg «velge et bilde med en stil du liker fra galleriet, og deretter lagre det som et nytt filter». Nøyaktig hvilke detaljer filteret baserer seg på vites ikke, men det kan tenkes at moduset sørger for å kopiere lysstyrke, eksponering, metning og så videre.

Ikke minst hintes det til at Samsung muliggjør 8K-videopptak i Galaxy S11. Dette gjøres ved hjelp av Exynos 990-brikkesettet, som tilbyr 8K med 30 bilder i sekundet.

Kilde:
XDA Developers

Annonse