google-lekkasjer

Annonse


Google sparker ansatt etter å ha slitt med interne lekkasjer

En ansatt hos Google skal ha fått sparken . Den eksansatte skal være mistenkt for lekkasjer til mediene, og Google har inntil videre suspendert to andre ansatte for tilsvarende aktiviteter.

Oppsøkte dokumenter uten klarering

Det er Bloomberg News som melder om utviklingen.

Avisen skriver at personen som fikk sparken ga navn og annen personlig data tilhørende kolleger til reportere. For de to som hittil er suspendert gjelder det at en av dem skal ha hatt tilgang til dokumenter vedkommende ikke egentlig hadde behov for, mens den andre hadde fulgt med på kollegers kalendere, som gjengitt av The Verge.

I tilfellet med personen som oppsøkte dokumenter de ikke hadde tilgang på så handlet det ifølge Bloomberg om dokumenter vedrørende en Chrome-utvidelse. Selskapets ansatte fryktet at denne utvidelsen ble brukt for å spionere på de ansatte, noe Google nekter blankt.

Annonse
– Det skader kulturen vår

Situasjonens utvikling er spesiell fordi Google lenge har lagt opp til en kultur innad selskapet der de ansatte til en relativt stor grad står fritt til å jobbe på tvers av prosjekter. Denne formen for åpenhet har i senere tid lidd som følge av en rekke lekkasjer til pressen – et eksempel gitt i en sensurert versjon av søketjenesten for kinesiske brukere, og et annet i selskapets samarbeid med Pentagon.

Google har gjentatte ganger varslet de ansatte om at lekkasjer skader kulturen deres.

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse