windows-7-bluekeep-angrep
Angrepene vil ifølge Microsoft kun øke i omfang og alvorlighetsgrad dersom du ikke oppdaterer nå.

Annonse


Oppdater Windows 7-maskinen din kjapt – nå burde du ikke lenger utsette det

Vi har gjentatte ganger skrevet hvorfor det stadig blir en smartere idé å oppgradere fra Windows 7 dersom det er operativsystemet man har på PC-en sin om dagen. Mye av dette argumenteres i sårbarheter som etterhvert blir ressurskrevende for Microsoft å holde styr på, og særlig har “BlueKeep”-sårbarheten vært et stort problem.

Installerte programvare for kryptoutvinning

BlueKeep omtales som et alvorlig hull i RDP (remote desktop protocol) som hører til i Windows 7.

Hullet kan potensielt utnyttes til å ta full kontroll over ens maskin, og det ble i forrige uke avdekket tilfeller der hackere gjennom RDP-kontrollen utnyttet hullet for å fjerninstallere kryptoutvinningsprogramvare.

I denne forbindelse gikk Microsofts interne sikkerhetsteam i går ut med en advarsel der de skriver at det for det første forventes flere angrep, men at angrepene også kommer til å øke i omfang og i styrke, med enda mer sofistikerte angrep.

Annonse


En stor gruppe som ignorerer advarsler

LifeHacker skriver at det fremdeles er 700 000 sårbare PC-er der ute – et ganske høyt tall når man tar i betraktning alle advarslene og oppfordringene de siste par årene som er myntet på de som enda ikke har oppgradert.

På denne linken finner du oppdateringsfil du kan bruke for å forsvare PC-en. Microsoft påpeker dessuten at bedrifter som bruker Windows Server 2008 og Windows Server 2008 R2 også burde oppdatere.

Kilde:
LifeHacker

Annonse