Amazon Echo Dot
Politiet håper at denne høyttaleren kan ha gjort opptak av det som antas å være et brutalt mord i USA.

Annonse


Politiet tror Alexa kan være nøkkelvitne etter mistenkelig dødsfall

I juli i år ble Sylvia Galva Crespo (32) drept i sitt eget hjem i Hallandale Beach i Florida. Kvinnen skal ha dødd etter at mannen hennes, Adam Crespo (43), presset kvinnes bryst mot et spyd på sengekanten.

Les også: Alexa-bruker fikk tilgang til 1700 opptak fra et privat hjem

43-åringen er nå siktet for uaktsomt drap. Selv hevder mannen at dødsfallet var en tragisk ulykke etter en krangel.

Saken fortsetter under bildet.

Annonse
Adam Crespo
Adam Crespo (43) hevder dødsfallet skyldtes en tragisk ulykke.

Håper Alexa kan gi svar

Omstendighetene rundt ulykken er et mysterium, men politiet tror at parets to Amazon Echo-høyttalere kan gi svar på gåten. Politiet tror nemlig at taleassistenten Alexa kan ha blitt vekket i forkant av hendelsen, og dermed gjort relevante opptak i tidsrommet da dødsfallet skjedde.

I så fall kan det gi Alexa status som et nøkkelvitne i saken.

– Vi tror at bevis på den kriminelle handlingen, i form av lydopptak som fanget angrepet på Silvia Crespo, kan ligge lagret på serveren som vedlikeholdes av eller for Amazon, sier politiet i rettsdokument, ifølge Sun Sentinel.

Saken fortsetter under bildet.

Amazon drap
Adam Crespo er tiltalt for drap på sin kone, Sylvia Galva Crespo.

Har mottatt lydopptakene

En talsperson for departementet sier til samme avis at myndighetene har mottatt lydopptakene og at de for tiden analyserer dem.

Les også: Se hvordan de lurer smarthøyttalerne til å avlytte deg

Amazon hevder det er uvanlig at selskapet deler kundeinformasjon med politiet.

– Amazon gir ikke ut kundeinformasjon som en respons på krav fra myndighetene med mindre vi er påkrevd å gjøre det for å innrette oss etter en rettslig bindene ordre, sier Amazon i en uttalelse sendt til Gizmodo.

Tror opptakene vil frifinne klienten

Den drapssiktede mannens forsvarer, Christopher O’Toole, tror at lydopptakene vil føre til frifinnelse for klienten hans.

– Vi vil også høre disse opptakene. Jeg 100 prosent på at klienten min er uskyldig. Og jeg tror at disse opptakene kun vil hjelpe oss, sier O’Toole til NBC Weekend Today.

Alexa-støttede enheter skal ikke starte lydopptak med mindre noen vekker taleassistenten med et spesielt ord. Men som vi har vært inne på flere ganger kan høyttaleren noen ganger feiltolke ord, og dermed aktiveres uten at det er brukerens intensjon. Hvorvidt det har skjedd i dette tilfellet vites ikke, men politiet vil tydeligvis ikke utelukke dette.

Kilde:
Sun SentinelAnnonse


Annonse


Annonse


Annonse