Windows 95 Berlin
Berlins høyeste domstol brukte datasystemer som baserte seg på Windows 95.

Annonse


Berlins høyeste domstol rammet av trojanangrep – se hvilket operativsystem de brukte

25. september i år ble det oppdaget at Høyesterett i Berlin hadde blitt utsatt for et hackerangrep. Som en forholdsregel ble alle datamaskiner koblet fra internett, for å forhindre videre spredning av de trojanske hestene.

Ifølge Der Tagesspiegel vil ikke datamaskinene kunne koble seg til internett igjen før i 2020. Dermed har ikke ansatte tilgang til datasystemet Aulak, der all informasjon ligger lagret. Det mest sjokkerende er imidlertid at dette systemet baserer seg på Windows 95 (!).

Eksperter skal i 2017 ha advart mot Aulak og risikoen systemet utgjorde. Ekspertene skal ha anbefalt at systemet ble oppdatert så raskt som overhode mulig.

«Utdatert programvare og operativsystemer utgjør en alvorlig sikkerhetsrisiko. Vær så snill og ikke vent lenger. Budsjettér med og støtt et omfattende oppgraderingsprogram», var det klare rådet fra IT-selskapet Accenture Operations.

Annonse


Men anbefalingen ble aldri tatt til følge, noe som nå er årsaken til at rettsinstansen står overfor en gigantisk utfordring.

Kilde:
IDG.se