google-fitbit
Fitbit kjøpes opp av Google. Det betyr at førstnevnte heretter vil jobbe med å utvikle nye produkter til Googles Made by Google-varemerke.

Annonse


Google blar opp 2,1 milliarder dollar for Fitbit

Både Google og Fitbit har i dag annonsert en sammenslåing der Google kjøper opp sistnevnte for 2,1 milliarder dollar, rundt 19 milliarder norske kroner. Vi skrev for noen dager siden om ryktene som skulle ha det til at Alphabet var ute etter selskapet, kort tid etter at det ble gitt signaler om at de var villige til å selge.

Slår sammen det beste fra to verdener

Oppkjøpet betyr at Fitbit under Google kan starte arbeidet med å lage en ny generasjon med wearable-produkter til Made by Google-samlingen. Dette skal gå fint med Googles ressurser og eksisterende plattform, noe Fitbit-sjefen James Park understreker at blir sentralt når Fitbit fremover vil kunne ta innovasjonen til et nytt nivå innen wearable-kategorien.

Googles maskinvare-sjef Rick Osterloh på sin side er enig med Park, og påpeker at oppkjøpet presenterer en mulighet til å investere enda mer i Wear OS. Sameer Samat med ansvarsområde innen Wear OS-utvikling forteller at sammenslåingen vil kombinere Fitbits maskinvare og Googles ferdigheter innen programvare.

Må godkjennes

Avtalen ser ut til å være i boks med unntak av noen tidsspørsmål som innebærer at oppkjøpet godkjennes av diverse organer i tillegg til at aksjeeiere i Fitbit må gå god for overtakelsen.

Annonse
Oppkjøpet skal ifølge Fitbit-topper ikke ha konsekvenser på selskapets arbeid med iOS utover Android.

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse