Nintendo Switch SNES
Switch-salget går så det suser.

Annonse


Switch kan straks passere SNES-salget

Switch-konsollen har vært en ubetinget suksess for Nintendo, og selskapet solgte hele 4.8 millioner enheter forrige kvartal.

Totalt er det nå solgt 41.67 (!) millioner eksemplarer av den håndholdte konsollen, som også kan kobles til TV-en slik at den blir en fullverdig konsoll.

Det er en økning på 50 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor – da ble det nemlig solgt 3.19 millioner enheter.

Det imponerende Switch-salget førte i april i år til at konsollen gikk forbi Nintendo 64, og nå ser det ut til at hybridkonsollen kan passere SNES-salget etter jul. SNES er solgt i 49.1 millioner eksemplarer.

Annonse


På god vei

Dersom Nintendo skal klare det, må selskapet selge 7.43 millioner Switch-enheter i løpet av neste kvartal. Med tanke på at det ble solgt 9.41 millioner Switch-konsoller rundt juletider i fjor, er det slett ikke utenkelig at det tallet nås.

Nintendo har satt seg mål om å selge 18 millioner Switch-enheter i årets finansielle år, som avsluttes i mars 2020. Per nå er Nintendo 11 millioner enheter unna dette målet.

God hjelp av Switch Lite

Men trolig vil Nintendo klare det.

Mye også takket være salget av Nintendo Switch Lite. Konsollen, som ble lansert 20. september, rakk på ti dager å selge imponerende 1.95 millioner enheter.

Det kommer frem av tallene for tredje kvartal, som ble avsluttet 30. september.

Gode tall for Zelda-remake

Når det gjelder spillsalget kan Nintendo vise til gode salgstall for flere titler. Fire Emblem: Three Houses er nå solgt i 2.29 millioner eksemplarer, og The Legend of Zelda: Link’s Awakening-remaken er solgt i 3.13 millioner eksemplarer.

Dette, i tillegg til flere andre storspill, sørget for at Nintendo har solgt 35.87 millioner spill i løpet av tredje kvartal.

Trolig ingen nye mobilspill neste år

Når det gjelder Nintendos nye satsing på mobilspill ser det ikke ut til at vi kan forvente oss nye lanseringer på denne plattformen neste år.

«For mobilforretningene våre vil vi nå fokusere på å oppfordre kundene våre til å fortsette å spille nye Dr. Mario World og Mario Kart Tour, i tillegg til eksisterende applikasjoner som ble lansert i tidligere finansielle år», opplyser Nintendo.

Nintendo tjente 183 millioner dollar, 1,6 milliarder kroner, gjennom sine mobilspill i tredje kvartal.

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse