Annonse


Ingen hadde trodd dette for noen år siden

En ny undersøkelse publisert av EUs Intellectual Property Office avslører at 51 prosent av 15-24-åringer ikke har lastet ned opphavsrettbeskyttet materiale ulovlig fra nettet i løpet av de siste tolv månedene.

Ca en tredjedel innrømmer å ha konsumert innhold fra ulovlige kilder, men EU sier at det nå er sjeldent at unge mennesker utelukkende konsumerer pirat-innhold.

80 prosent av de spurte bruker lovlige kilder for å laste ned innhold, viser undersøkelsen.

EUs undersøkelser viser at 97 prosent av unge mennesker strømmer eller laster ned musikk, og 94 prosent laster ned eller strømmer filmer og serier. 92 prosent laster ned spill.

Annonse


Færre bryter loven

En tredjedel laster fortsatt ned innhold ulovlig, men sammenlignet med den samme undersøkelsen fra 2016 er dette en betydelig nedgang.

«Det har vært en betydelig reduksjon i antall folk som bruker ulovlige kilder for å få tilgang til musikk, mens nesten alle unge mennesker laster ned eller strømmer musikk på nettet. Kun 39 prosent av disse laster med viten og vilje ned musikk fra ulovlige kilder, noe som er en nedgang på 17 prosentpoeng siden 2016», heter det i rapporten.

55 prosent av de deltakerne i undersøkelsen svarer at de ikke laster ned innhold ulovlig lenger fordi det finnes rimelige alternativer. 35 prosent gjør det ikke fordi de frykter straff, mens 29 prosent har hatt en dårlig personlig opplevelse med ulovlig nedlasting.

Du kan lese hele rapporten her.

Tror dere tallene stemmer med virkeligheten?

Kilde:
TorrentFreak

Annonse