Mavic Mini
Mavic Mini er nå offisielt avduket.

Annonse


Mavic Mini er DJIs letteste og minste drone til nå

Mandag kunne vi publisere bilder av DJIs nyeste tilskudd i dronefamilien. En nettbutikk hadde lagt ut dronen et par dager for tidlig, men nå har den ledende produsenten av forbrukerdroner offisielt annonsert Mavic Mini.

Akkurat som mandagens lekkasje avslørte, veier den vesle dronen bare 249 gram, og er dermed DJIs letteste drone. Den kan på mange måter sees på som en oppgradert utgave av DJI Spark. Mavic Mini kan imidlertid brettes sammen, noe som gjør den enda mer portabel.

På grunn vekten trenger den ikke registreres hos amerikanske luftsfartsmyndigheter, noe man må med selskapets andre droner. For oss nordmenn betyr det imidlertid lite, for med nye dronereglene som trer i kraft neste år, må vi uansett registrere den siden den har et kamera.

Begrenset til 2.7K-video

Hva kan Mavic Mini prestere? For det første har den en maksimal rekkevidde på 4 kilometer. DJI lover en maksimal flytid på 30 minutter.

Annonse


Har du flydd en Mavic-drone før vil det være en smal sak å operere Mavic Mini. Den kommer med GPS-mottakere og visuelle sensorer som gjør at dronen holder seg stabilt i lufta når du slipper spakene. Den vil også kunne lande på samme sted som den tok av fra. Men for å gjøre det trenger du en ny DJI-app.

Dronen kan imidlertid ikke gjøre videopptak i 4K – her er du begrenset til 2.7K-video med 30 bilder i sekundet. Det er likevel et steg opp fra Mavic Spark, som kun klarte FHD. Du kan også filme i 1080p med 60 bilder i sekundet. I tillegg kan du ta 12 MP-bilder med kameraet.

Mangler noen flaggskip-funksjoner

Noe den ikke kan er imidlertid å automatisk styre seg unna hindringer. DJIs større droner, for eksempel Mavic Pro, har flere funksjoner som forhindrer at du krasjer i trær, bygninger osv. Den har heller ikke like mange valg for Quickshots-funksjonen som lar deg programmere dronen til å automatisk utføre forksjellige manøvrer.

Men til gjengeld får du en habil drone i en liten innpakning.

– Det viktigste er at den er enkel å fly, uansett hvor mye erfaring du har med droner, sier DJI-sjef Roger Luo i en uttalelse.

Velg mellom to pakker

Mavic Mini er allerede tilgjengelig for forhåndsbestilling i to utgaver. Den ene – standardutgaven – kommer med selve dronen, en fjernkontroll, et batteri, ekstra propeller og ledninger. Denne pakken koster 4 299 kroner.

Fly More Combo-utgaven inkluderer alt ovenfor, men også en toveis ladestasjon, tre batterier, tre sett med ekstra propeller, en bæreveske og en 360-graders propellbeskyttelse. Denne pakken koster 5399 kroner.

Mavic Mini leveres fra og med 12. november.

Kilde:
DJI

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse