Neste års iPhone får kanskje 120Hz-panel.

Annonse


Se hva Apple vil gjøre med iPhone 12-skjermen

ProMotion-teknologien sørger for å automatisk justere oppdateringsfrekvensen på skjermen og levere den best mulige ytelsen i det du holder på med.

Skal gjøre skjermsprang

Foreløpig er denne teknologien kun tilgjengelig i Apples iPad Pro-modeller, men ifølge Digitimes (som har et noe frynsete rykte) kommer neste års iPhone med ProMotion-teknologien i form av et 120Hz OLED-panel.

Hittil har iPhone hatt skjermer med oppdateringsfrekvens på 60Hz. Stadig flere produsenter introduserer nå 90Hz-paneler i sine telefoner, mens noen også har begynt å eksperimentere med 120Hz.

120HZ-panelene i iPad ble først introdusert i 2017 med lanseringen av 10.5″- og 12.9″ iPad Pro. Men disse har LCD-panel. Med OLED-skjermen på iPhone skal brukeropplevelsen bli bedre, i form av at skjermen responderer raskere – dette inkluderer under scrolling og sveiping.

Annonse


Perfekt med Apple Pencil

Visstnok skal ikke iPhone 12 ha en skjerm som leverer 120Hz hele tiden, men skal i stedet kunne bytte mellom 60-120Hz. Takket være ProMotion kan skjermen levere ulik oppdateringsfrekvens til ulike deler av skjermen.

Dette viser seg å være nyttig hvis man, for eksempel, bruker Apple Pencil. Tegner man i hjørnet av skjermen vil ProMotion sørge for å gi det spesifikke område økt oppdateringsfrekvens.

Resten av skjermen kan da holde seg på 60Hz, eller til og med på 24Hz. Sistnevnte er nok for statiske områder av skjermen, slik som verktøylinjer.

Dette kan bidra til at batteritiden på telefonen ikke blir rasert som følge av høyere oppdateringsfrekvens, noe som har vist seg å være en utfordring med slike raske skjermer.

Kilde:
9to5Mac