tesla-sentry-kamera
Justice Frimpong kom tilbake til en oppskrapt bil, men kunne heldigvis finne ut hvem gjerningsmannen var på grunn av Sentry Mode-opptak.

Annonse


Ble fanget på video da han vandaliserte Tesla Model 3, nå må han punge ut for skadene

Tesla sin Sentry Mode-kamera har vist seg å være en svært bra ressurs i kampen mot folk som gjør hærverk på andres biler, ofte ved å skrape andre biler med en nøkkel, såkalt “keying”.

Skraper opp førersiden

De siste ukene har vært preget av flere slike hendelser. Fellesnevneren er at det er Tesla-kjøretøy og stort sett spesifikt Model 3 som blir utsatt for disse gjerningene. Typisk er det også slik at gjerningspersonene melder seg selv inn til politiet når de ser at bilder og videoer som klart og tydelig viser dem blir spredt på sosiale medier, men denne gangen skulle det litt mer til.

En Model 3-eier fra Bay Area skulle nemlig bare parkere bilen for å ta en rask tur innom butikken da han kom tilbake til en oppskrapt bil. Sentry Cam-opptaket viser så at en tilfeldig forbipasserende skraper opp kjøretøyet langs førersiden:

Må betale for å fikse skadene

Opptaket ble sendt over til politet sammen med informasjon om hvilken bil han skal ha sittet i på parkeringsplassen, og det tok ikke lange tiden før de var i kontakt med mannen.

Annonse
Mannens forsvar var at han ikke kunne huske å ha vært på det stedet, helt til politiet forklarte at de hadde dette videopptaket – da husket han plutselig hendelsen og beklaget det som hadde skjedd.

Eieren av bilen skriver på Twitter at saken mer eller mindre er avsluttet etter at forsikringsselskapet hans har kommet inn i bildet for å kreve skadene fikset på gjerningspersonens bekostning.

Om du har en Tesla så kan det være lurt å sørge for at Sentry Mode er aktivert til enhver tid. Her kan du lese litt mer om hvordan du går frem.

Kilde:
Electrek

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse