teslaCam-iPhone-ipad-sentry-video-ios-ipados
Det er lettere å holde oversikt over videomaterialet fra en Tesla med iOS 13 eller iPadOS 13.

Annonse


Om du eier Tesla og iPhone er iOS 13 et must

Sentry Mode og TeslaCam-funksjoner har blitt svært populære hos Tesla-eiere den siste tiden fordi det legger opp til en praktisk løsning for videokontroll rundt kjøretøyet, i tilfelle man skulle ende opp i eller nær en ulykke for eksempel. Hittil har det begrensninger på hvordan materialet kan spilles av i ettertid, men takket være iOS 13 og iPadOS 13 så blir dette en ganske enkel sak fremover.

Dagens løsning er ineffektiv

Løsningen inntil nå har vært at man tar flash-enheten som brukes til lagringsmedium for de to funksjonene og blar gjennom innholdet fil etter fil på en PC, noe som gjør jobben men som ikke er altfor praktisk i det lange løp.

Den gode nyheten er at iOS og iPadOS 13 legger til støtte for eksterne driver i Filer-applikasjonen på iPhone og iPad slik at man enkelt kan plugge inn flash-enheter og raskt bla gjennom alle filene. Noen få, enkelte flash-enheter har lenge hatt denne kapasiteten, men nå introduseres det altså til alle til den innebygde Filer-applikasjonen slik at det blir mye mer tilgjengelig.

Slik gjør du det

Dersom du fra før av ikke har et oppsett for TeslaCam og Sentry Mode så kan det være lurt å sette i gang allerede nå – du trenger altså en minnepinne som du formaterer til FAT32 ved å bruke en datamaskin der du lager en tom mappe kalt “TeslaCam”. De fleste minnepinner vil fungere, men det egner seg naturligvis med en som har stor lagringsplass.

Annonse
Om du har en iPhone eller iPad med Lightning-tilkobling så trenger du dessuten en adapter fra Lightning til USB-A, mens for iPad Pro-enheter med USB-C så trenger du en USB-C til USB-A.

Når du har alt på stell så tar du minnepinnen fra kjøretøyet og kobler den til iPad- eller iPhone, hvorpå videofilene finnes i Filer-applikasjonen under “Naviger” der mappen din er. Videoene kan enkelt slettes om du føler for å gjøre dette i et ledd for å frigjøre plass.

Sånn ser grensesnittet ut på en iPad Pro. (Ill.: Electrek)

Forenklet, men kunne gjerne blitt enda enklere for alle

Denne måten å gjøre det på er altså en stor forenkling fra den opprinnelige tilnærmingen, men fra flere hold meldes det fremdeles stor etterspørsel etter en innebygget funksjon for avspilling av videoene rett i kjøretøyet.

Om du ikke har fått det med deg så kan hvem som helst nå laste ned iOS- og iPadOS 13-beta ved å følge denne linken.

Kilde:
Electrek

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse