Annonse


Bli med bak kulissene i Teslas «Crash Lab»

I det som er et ganske sjeldent innblikk i Teslas sikkerhetarbeid, får vi nå se hvordan selskapet jobber for å gjøre bilene sine rustet for kollisjoner.

Tesla har nå lagt ut en video som tar deg med bak kulissene under krasjtesting ved selskapets «Crash Lab» i Fremont, California.

Simulerer tusenvis av kollisjoner

I likhet med andre bilprodusenter benytter Teslas seg av avanserte matematiske modeller for å simulere ulykker. På denne måten kan de se hvordan bilen – i dette tilfellet en Model 3 – vil oppføre seg under eventuelle krasj. Men de sørger også – naturligvis – for å krasje bilene på ordentlig.

For krasjtester som skal foregå i høy hastighet, starter bilen sin reise mot kollisjonen 100 meter fra veggen. På veien mot målet har ekspertene full kontroll over både bilens retning og fart. Takket være en mengde sensorer og kameraer kan Tesla-folkene hente ut mye verdifull data som kan brukes for å forbedre designet.

Annonse
Model 3 har vunnet flere priser og har blant annet fått skryt fra amerikanske National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) for sikkerheten i bilen.

Her ser du litt av hvordan Tesla jobber:

Kilde:
Tesla

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse