hong-kong-ios-apple

Annonse


Apple trekker denne fra App Store etter kinesisk kritikk

Cupertino-giganten Apple har fjernet en applikasjon fra App Store der man kunne bruke denne som et kart for å holde oversikt over protestene i Hong Kong, med sporing av politistyrkenes bevegelser.

Apple er vinglete i saken

Applikasjonen heter HKmap.live og utviklerne fikk først avslag da de forsøkte å utgi denne, før Apple snudde og tillot applikasjonen likevel. Nå er den altså fjernet etter at selskapet ble kritisert av kinesiske myndighetskanaler – spesifikt for å ha gjort appen tilgjengelig.

Kinesiske People’s Daily skal ha gitt uttrykk for at “giftig programvare som dette påvirker det kinesiske folkets følelser negativt.”

Apple har gitt en uttalelse der de insisterer at App Store ble laget til å være et trygt sted for å oppdage nye applikasjoner, og at det har kommet til deres oppmerksomhet at HKmap.live har blitt brukt på måter som setter befolkningen og politistyrker i fare. Dette er naturligvis utviklerne bak kartapplikasjonen uenige i. Misnøyen uttrykkes på Twitter:

Annonse


Selskapet en av flere som den siste tiden har vært under hardt vær for å ha bøyd seg for kinesiske myndigheter i saken som omhandler protester i Hong Kong.

Den vanskeligste situasjonen av dem alle er det muligens Blizzard som har skapt, etter at de valgte å bannlyse en Hearthstone-konkurrent og kreve tilbake pengepremien han vant.

Kilde:
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse