O.MG-kabelen kan brukes for å hacke intetanende ofre.

Annonse


Denne Lightning-kabelen kan være starten på et mareritt

Mike Grover har designet en kabel han kaller O.MG. Den både ser ut som og fungerer som en helt vanlig Lightning-kabel. Men i tillegg har den ekstra funksjonalitet.

Den er nemlig modifisert med et trådløst nettverksgrensesnitt, noe som gjør at hackere kan bruke kabelen for å kjøre script og kommandoer. Ved å gjøre det kan hackere ta kontroll over PC-en til intetanende ofre.

Les også: Apple: – Bare tull at iPhone kan hackes med Lightning-kabel

Klar for masseproduksjon

Under årets DEF Con-konferanse i august solgte Mike Grover denne kabelen for 200 dollar. Han sa den gang til Motherboard at kabelen ble produsert for hånd på kjøkkenet hans. Naturligvis fantes det ikke mange eksemplarer av kabelen på dette tidspunktet.

Annonse


Men nå har han planlagt å masseprodusere den falske Lightning-kabelen.

«Etter mange måneders arbeid holder jeg nå den første fullt produserte #OMGCable», skrev Grover på Twitter lørdag.

– Svært skadelig kabel

Når den kommer på markedet skal kabelen selges for rundt 100 dollar, ca 900 kroner etter dagens kurs.

– Det er som å kunne sitte ved tastaturet og musen til offeret, men uten å faktisk være der, har Grover tidligere uttalt til Motherboard.

Hak5 er et selskap som selger hackerutstyr og verktøy for cybersikkerhet. Selskapet vil selge O.MG-kabelen så snart den er klar, og de har allerede listet den opp på sine nettsider. Der beskrives kabelen slik:

«O.MG-kabelen er et resultat av mange måneders arbeid som har resultert i en svært beskjeden, men skadelig USB-kabel. Så snart kabelen er koblet inn, kan den bli styrt gjennom det trådløse nettverksgrensesnittet som lever på innsiden av kabelen».

Grover sier at han håper at kabelen skal bidra til å gjøre folk oppmerksom på at det de putter inn i PC-en kan være skadelig. Han hevder at håper at kabelen blir brukt av sikkerhetseksperter i sitt arbeid. Men i realiteten kan altså hvem som helst kjøpe kabelen.

Så hvor god er denne ideen, egentlig?

Kilde:
Motherboard

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse