Facebook like
Facebook vil fortsatt la deg trykke «Liker» på innlegg, men du skal ikke nødvendigvis se hvor mange andre som har gjort det samme.

Annonse


Ingen trodde Facebook skulle gjøre dette

Det kommer ikke som en bombe, for det ble tidligere i september avslørt at Facebook vurderte å teste en ny funksjon som sørger for å gjemme antallet «likes» på innlegg.

Testes i Australia

Instagram har gjort dette en stund allerede i enkelte land, men nå har Facebook (som også eier Instagram) begynt testingen av den samme funksjonen – i første omgang i Australia.

En talsperson for det sosiale nettverket bekrefter i en uttalelse at testingen er i gang. Målet med eksperimentet er å finne ut om endringen forbedrer brukeropplevelsen.

– Vi kjører en begrenset test der liker, reaksjoner og antall visninger for videoer, gjøres privat på tvers av Facebook. Vi kommer til å samle inn tilbakemeldinger for å forstå hvorvidt om forbedrer brukernes opplevelse», sier talspersonen, ifølge The Next Web.

Annonse


Saken fortsetter under bildet.

Facebook skjuler liker
Til venstre ser du den gamle måten – til høyre den nye.

Er i dialog med forskere

Facebooks australske sjef, Mia Garlick, forteller at testingen settes i gang på bakgrunn av tilbakemeldinger fra eksperter på psykisk helse.

– En stor del av dette er basert på tilbakemeldinger fra velvære-forskere og vi har fått positive kommentarer fra eksperter på psykisk helse. Det finnes bevis for at dersom du kan se andre personers likerklikk, påvirker dette hvordan du samhandler på plattformen, sier Garlick.

Facebook vil foreløpig ikke si noe om når endringen eventuelt trer i kraft i resten av verden.

Kilde:
The Next Web

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse