bollinger-b1-b2-bil-elbil-suv

Annonse


Denne helelektriske bilen kan du kjøre i grøfta til du går lei

Da Bollinger entret den elektriske bilscenen for to år siden med en helelektrisk SUV så var kantene på denne så spisse at du sikkert kunne pådra deg et kutt eller to ved å stryke fingeren din langs denne.

Viser frem B1 og B2

I årene etter har man sett lovende pickup-modeller og SUV-er fra konkurrenter som Rivian og Ford, men først nå vender Bollinger tilbake med det som ser ut til å bli det neste store steget deres. I natt kunne de nemlig vise frem den nyeste versjonen av B1-modellen deres, en firedørs SUV, samt B2 – en elektrisk pickup-modell.

Det er noe usikkert i hvilken grad disse er representative for de endelige produksjonmsmodellene ettersom Bollinger konsekvent refererte til disse som “betaprototyper.”

Som en ser av bildene så er det svært lite som skiller de modellene med unntak fra halve taket som er fjernet i pickup-varianten. Bilene bærer preg av et enkelt oppsett for eksteriøret så vel som interiøret.

Annonse


Tilbakeholdne med informasjon

Både B1 og B2 er utstyrt med et doble motorer som gir 614 hestekrefter og et dreiemoment på rundt 900Nm. Null til 100 gjør den unna på litt over 4,5 sekunder, og topphastigheten ser ut til å være begrenset til omkring 160 kilometer i timen. Nyttekapasiteten er oppgitt til å være rett i underkant av 2400 kilogram.

Bollinger var tilbakeholdne med detaljer om rekkevidden på de to modellene, men kunne melde at batteripakken er på 120 kilowattimer. Heller ikke priser, produksjonsstart og tilgjengelighet ville de dele opplysninger om, men de uttalte at det vil komme i løpet av månedene som kommer.

Om du vil se avdukingen så er hele seansen publisert på YouTube, se den her:

Kilde:
CNET

Annonse