AltStore
AltStore er en alternativ (dog begrenet) App Store.

Annonse


Apple kommer garantert til å fjerne denne appen

iOS-utvikleren Riley Testut har i mange år jobbet med spillemulering for mobile plattformer, og nå har han akkurat lansert AltStore – et alternativ til Apples App Store.

AltStore er en appbutikk som ifølge Testut «flytter grensene for hva som er mulig med iOS».

Lurer Apple

AltStore støtter Testuts egenutviklede Nintendo-emulator Delta.

Emulatoren lar deg dermed spille en rekke Nintendo-titler, inkludert Super Mario, så lenge du har en iPhone eller iPad. Det spesielle er at du ikke trenger å jailbreake enheten din for noe av dette. AltStore er tilgjengelig for nedlasting allerede i dag, men lanseres offisielt førstkommende lørdag.

Prosessen med å sette opp AltStore er noe kronglete, men ikke vanskelig. Fremgangsmåten er beskrevet på AltStores nettside.

AltStore

Ifølge Testus personlige blogg bruker AltStore en Apple-funksjon som gir utviklere tilgang til testing av apper som er utviklet med Xcode. Det AltStore gjør, er å lure enheten din til å tro at den installerer apper du selv har laget. Derfor kan ikke Apple stenge denne AltStore med mindre de gjør grunnleggende endringer for hvordan denne funksjonen fungerer.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=234&v=6cM9fUat5IY

Spill SNES-spill

ITavisen har selv testet den alternative appbutikken, som i skrivende stund er svært begrenset. Du finner kun én app akkurat nå, nemlig Delta Lite. Flere apper lanseres i løpet av de neste dagene. Lørdag blir appen Clip tilgjengelig. «Clip er en utklippsorganiserer som kan kjøre i bakgrunnen, noe som kun er mulig med AltStore», heter det i beskrivelsen av den appen.

Delta Lite lar deg spille NES-spill, men når den komplette Delta-appen lanseres førstkommende lørdag, støttes både SNES, Game Boy, Game Boy Advance og Nintendo 64. Og takket være kontroller-støtten i iOS 13 kan du spille spillene med en PlayStation-kontroller, Xbox-kontroller eller andre Mfi-støttede kontrollere.

Hvor lang tid tror du det tar før Apple fjerner AltStore?

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse