honda_e_ev_062

Annonse


I 2021 får du ikke lenger tak i disse bilene fra Honda

Japanske Honda forteller at de er på vei til å fase ut alle dieselbiler innen 2021 som et ledd i å skape rom for elektriske modeller. Målet deres er å ha en portefølje med kun elektriske biler i Europa innen 2025.

Honda E på vei til Europa

Som en av de siste bilprodusentene i rekken som merker stadig strengere krav til utslipp så ser de behovet for å kutte produksjonen av dieselbiler, med en langsiktig plan om å fylle to tredjedeler av bilparken deres med elektriske modeller innen 2030. Per dags dato er det prat om under ti prosent av bilene deres.

I sommer kunne vi skrive om Honda E, en Europa-eksklusiv helelektrisk bil som med sin lille størrelse og bakhjulsdrift kan by på en artig kjøreopplevelse når den lanseres, antakelig senere i år.

Mister 3500 arbeidsplasser

EU har bestemt at CO2-utslippet i dieselbiler må reduseres til 95 gram per kilometer for 95 prosent av bilene, et tall som per dags dato ligger på 120.5 gram. Alle nye biler i EU må være følge dette kravet innen 2021. Det nye kravet sammen med synkende etterspørsel gjør at Honda ikke ser det som egnet å fortsette trenden, ifølge Reuters.

Annonse


Valget innebærer blant annet nedleggelse av en fabrikk i Stor-Britannia om to år, der 3500 arbeidsplasser vil gå tapt.

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse