Hils på Honda E - 200 kilometers rekkevidde og eksklusiv til Europa
Maksimal rekkevidde på 200 kilometer virker noe begrenset, men bilen ser ut til å tilby en heftig kjøreopplevelse.

Annonse


Hils på Honda E – 200 kilometers rekkevidde og eksklusiv til Europa

Honda har en søt liten elektrisk bil på vei – Honda E, som ble vist frem i sin nesten endelige utforming under Geneva Motor Show tidligere i år. Den er litt annerledes enn det originale Urban EV-konseptet man hadde til å begynne med, men ser uansett lett og praktisk ut med en fin 50/50-fordeling av vekt. Samtidig ser den ut til å ha de beste egenskapene intakt.

80 prosent på 30 minutter

Den nye elektriske bilen fra Honda kommer med bakhjulsdrift og individuelle dempere for alle fire hjul. Batteripakken man finner er av den vannkjølte typen med 35.5kWh som kan lades med Type 2 AC eller CCS2 DC for hurtigladning. Den maksimale rekkevidden er oppgitt til å være omtrent 200 kilometer (125 miles), og ved hurtigladning forteller Honda at den fylles opp til 80 prosent på en halv time.

Som man ser i illustrasjonen under så finnes ladeporten i front der panseret ligger, med en LED-indikator for å vise hvor mye strøm bilen har til enhver tid.

Annonse


Honda E kommer til Europa senere i år med en hittil ukjent pris. Bilprodusenten skriver på sine sider at den kan reserveres blant annet i Norge, og at det totalt har tikket inn 31 000 reservasjoner for nå.

Kilde:
Honda