Annonse


Facebook punger ut 4,5 milliarder kroner for denne teknologien

CTRL-labs jobber et armbånd som skal gjøre det mulig å styre en datamaskin ved hjelp av tanker. Nå har Facebook kjøpt det New York-baserte selskapet.

Slås sammen med Facebooks AR/VR-avdeling

Facebook skal ha betalt mellom 500 millioner – 1 milliard dollar for selskapet, ifølge Bloomberg. Med andre ord kan Mark Zuckerberg og Co ha betalt nærmere 9 milliarder kroner for å få tilgang til selskapets teknologi.

Ifølge Bloomberg kan Facebook ha planer om å benytte seg av teknologien i VR- eller AR-briller.

Andrew Bosworth, som er visepresident i Facebooks AR/VR-avdeling, kunngjorde selv oppkjøpet gjennom et innlegg på det sosiale nettverket.

Annonse


CTRL-labs vil nå bli en del av Facebook Reality Labs, det som tidligere het Oculus Research.

Kan styre PC-en med å tenke

Som nevnt jobber oppstartsselskapet med en enhet som festes rundt håndleddet. Den kan verken lese tanker eller identifisere nevrale impulser, men sørger i stedet for å plukke opp elektriske impulser fra muskelfibre, selv når du kun tenker på å utføre en bestemt bevegelse. Det gir håp om å på en enklere måte kunne styre datamaskiner, selv hvis personen er lam eller av andre årsaker ikke kan bruke armene.

– Vi håper at å kunne bygge denne typen teknologi i større skala og få den inn i forbrukerprodukter raskere, sier Bosworth.

Kilde:
Bloomberg Andrew Bosworth

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse