Apple Watch Series 5
Apple Watch Series 5 er en beskjeden oppgradering fra Series 4.

Annonse


De sa ingenting om dette da de presenterte Apple Watch Series 5

10. september presenterte Apple en ny utgave av deres smartklokke, Apple Watch.

Series 5 har en «alltid på»-skjerm, innebygd kompass og kommer i tillegg i titan og aluminium, men bortsett fra det er det lite nytt sammenlignet med Series 4.

Samme ytelse

Man skulle kanskje tro at Apple valgte å oppgradere mer av maskinvaren i samme slengen, men det har de ikke gjort. For som utvikleren Steve Throughton-Smith skriver på Twitter, har Series 5 den nøyaktig samme prosessoren og GPU-en som Series 4. Det kunne Smith bekrefte gjennom den nyeste utgaven av Xcode.

Ytelsesmessig er det dermed i teorien liten forskjell mellom forrige generasjons Apple Watch, og den nyeste utgaven Series 5.

Annonse


På Apples nettsider skriver selskapet at Series 5 har en «64-bit dual-core S5-prosessor» som er «opptil 2x raskere enn S3-prosessoren».

S5 er den nye «System on a Chip (SoC)-brikken som inkluderer både kompasset og den nye alltid på-skjermfunksjonen. Men bortsett fra det er det lite som skiller brikken fra Series 4-brikken «S4 SoC».

Er den navnet verdig?

I forkant av avdukingen var det faktisk knyttet spenning til hvorvidt Apple ville lansere en helt ny Wach-serie i år. Mange forventet en beskjeden oppgradering fra Series 4, og det var jo egentlig det vi fikk.

Det positive er, som Throughton-Smith påpeker, at Series 4-eiere ikke trenger å bekymre seg for at klokken skal bli treg i nærmeste fremtid ettersom den i bunn og grunn har samme maskinvare som Series 5.

Men er den Series 5-navnet verdig? Hva mener du?

Kilde:
9to5Mac

Annonse