Wi-Fi 6 logo
En ny Wi-Fi-æra er på vei, hevder Wi-Fi Alliance.

Annonse


Nå blir Wi-Fi raskere

Wi-Fi Alliance, som har ansvaret for implementasjonen av Wi-Fi-standarden, er nå klare til å lansere Wi-Fi 6.

Den nye standarden har vært under utvikling i flere år, men er endelig for alvor klar til å bli implementert i produkter.

Tåler flere samtidige brukere

For deg betyr dette tilgang til raskere og mer effektivt trådløst nett. Wi-Fi 6 inkluderer nemlig en rekke nye teknologier som skal bidra til å gjøre Wi-Fi mer effektivt. Spesielt skal det forhindre at hastigheten strupes når mange bruker et trådløst nettverk samtidig, noe som ofte er tilfellet på flyplasser, fotballstadioner og konsertarenaer.

Den teoretiske maksimale hastigheten øker også, fra 3.5 Gbps til 9.6 Gbps.

Annonse


Både iPhone 11 og iPhone 11 Pro støtter for øvrig Wi-Fi 6, noe som betyr at mange nye kunder får tilgang til den nye standarden.

Krever oppdatert maskinvare

Wi-Fi Alliance sier at Samsung Galaxy Note 10 er den første smarttelefonen som offisielt er sertifisert for den nye standarden. Eldre telefoner kan motta samme sertifisering gjennom en søknadsprosess, gitt at alle kravene for standarden blir møtt.

Dette gjelder dog ikke mange produkter; Wi-Fi 6-standarden krever nemlig oppdatert maskinvare, noe som betyr at det stort sett er kommende produkter som støtter standarden.

– Wi-Fi 6 er starten på en ny Wi-Fi-æra som bygger på Wi-Fis kjernekarakteristikker, og tilbyr bedre ytelse i alle miljøer for brukere. Den tilbyr høyere nettverkskapasitet for tjenestetilbydere slik at dekningen forbedres, og gir nye muligheter for avanserte formål. Wi-Fi 6 leverer tilkoblingsforbedringer, inkludert på steder med høy tetthet og i IoT-miljøer, sier president og toppsjef i Wi-Fi Alliance, Edgar Figueroa i en uttalelse.

Kilde:
CNET

Annonse