iPhone 11 Pro midnattsgrønn
Midnattsgrønn-modellen er blant de mest populære iPhone 11-modellene. Men Apple opplever produksjonsproblemer med denne.

Annonse


Apple-analytiker: – iPhone 11 selger mye bedre enn forventet

Som kjent leverte Apple skuffende salgstall for fjorårets iPhone-serie. Mangel på innovasjon, sterk konkurranse i markedet og at vi beholder telefonene våre lenger enn før, var trolig de viktigste årsakene til dette.

Men klarer Apple å snu på dette med iPhone 11-serien? Foreløpige salgsestimater tyder på at svaret nærmer seg et «ja».

Stor interesse for grønn og lilla iPhone

Den kjente Apple-analytikeren Ming-Chi Kuo hevder at forhåndssalget av iPhone 11 og iPhone 11 Pro er høyere enn forventet. Det skriver Kuo i et notat han har delt med investorer.

Kuo, som baserer tallene på Apples estimater for bestillinger gjort via nettet, hevder at etterspørselen er «betydelig større» for iPhone 11 i de grønne og lilla modellene.

Annonse


Forsinket levering

Apple skal imidlertid ha møtt på utfordringer med produksjonen av iPhone 11 i «midnattsgrønn».

«Leveringen av iPhone 11 Pro i midnattsgrønn, grønn iPhone 11 og lilla iPhone 11 er alle to/tre uker forsinket. Leveringstiden for de andre fargene er noe kortere enn ti dager. Det må bemerkes at glasset i midnattsgrønn-modellene er rammet av produksjonsproblemer, derfor er leveringstiden lenger».

Oppjusterer tallene

Kuo hevder videre at etterspørselen for iPhone 11 Pro er høyere i USA, mens i det kinesiske markedet er det størst interesse for den rimeligere iPhone 11-modellen.

På grunn av de positive indikasjonene, har TF Securities økt sine estimater for antall iPhone-leveringer fra 65-70 millioner enheter, til 70-75 millioner enheter i 2019.

Det er dog viktig å påpeke at tallene kun gir en indikasjon på interessen, og det er tross alt kun noen få dager siden forhåndssalget startet, så mye kan fortsatt endre seg.

Hva tenker du om iPhone 11-serien? Si gjerne din mening i kommentarfeltet.

Kilde:
9to5Mac