GameStop
GameStop i Umeå.

Annonse


GameStop legger ned 200 butikker

GameStop presenterte denne uken sine tall for andre finansielle kvartal og avslørte samtidig at mellom 180-200 butikker skal legges ned.

Dette gjelder butikker som er spredt over hele verden. Butikkene skal stenges for godt innen dette finansielle året er over.

– De fleste butikkene er lønnsomme

GameStop-sjef James Bell hevder at 95 prosent av butikkene levererer profitabel drift.

«Men vi har en klar mulighet til å forbedre for overordnede lønnsomhet ved å løsne litt opp i kjeden vår».

Annonse


Han legger til at de svake tallet for andre kvartal fører til at flere butikker enn planlagt vil måtte stenge dørene.

«Reboot»

For bare to måneder siden annonserte GameStop sitt nye «Reboot»-initiativ. Dette er et initiativ som ble skapt med ett mål for øye: å blåse liv i de fysiske GameStop-butikkene igjen.

For GameStop handler det om å skape nye inntektskilder i et spillmarked som stadig er under utvikling. Digitale nedlastinger har tatt over for kjøp av fysiske eksemplarer.

At noen butikker uansett måtte legges ned, var selskapet forberedt på, og i august måtte 170 GameStop-ansatte gå, inkludert personer som var ansatt i magasinet Game Informer, som eies av GameStop.

Rekordtap i fjor

Fjoråret ble en finansiell skandale for selskapet som måtte rapportere om rekordhøye tap. I løpet av forrige kvartal tapte GameStop 415 millioner dollar.

Selskapet forventer også at salgstallene synker ytterligere de neste tre/fire kvartalene, noe som blant annet begrunnes med at dagens konsollgenerasjon nærmer seg slutten.

Det er usikkert om noen norske butikker rammes av nedleggelsene.

Kilde:
GameStop via Engadget

Annonse