iPhone UWB
UWB-teknologien er blant nyhetene i iPhone 11.

Annonse


Dette unnlot Apple å fortelle deg i går

Apple trakk tirsdag sløret av tre nye iPhone-modeller, Apple Watch Series 5 og en ny iPad.

Men det var også en del andre ting vi hadde håpet å høre mer om, men som selskapet ikke inkluderte i pressekonferansen.

MacBook Pro 16″

For hva med MacBook Pro 16″? Vi vet at Apple jobber med en slankere MacBook Pro og at denne skal komme ut i 2019. Men ettersom Apple droppet å snakke om denne maskinen i går, kan vi med trygghet si at dette blir spart til oktober-arrangementet. Der skal for øvrig flere nye iPad-modeller også avdukes.

Hva med Apple Tags?

Selskapets nye sporingsbrikker kan potensielt ta opp konkurransen mot Tile. Referansene til dette nye produktet er funnet i iOS 13 flere ganger. Blant annet er det bekreftet at den nye Hvor er…?-appen får en eget seksjon kalt «Items» der alle dingsene dine med sporingsbrikken dukker opp. Og takket være ultra wide band-teknologien skal Apples brikker kunne identifiseres med en svært stor nøyaktighet. UWB-teknologien er nemlig mer nøyaktig enn Bluetooth når det gjelder posisjonering innendørs. Vårt beste tips nå er at Apple Tags presenteres i oktober.

Annonse


Apple har allerede bekreftet at de nye iPhone-modellene kommer med UWB-teknologien. Denne er bygd inn i den nye U1-brikken.

Og med UWB-teknologien kan du sende filer over AirDrop ved å peke telefonen din mot andre støttede iPhone-enheter. Apple hevder at dette «bare er begynnelsen» når det kommer til UWB-funksjonalitet.

AR-brillene «bekreftet»

En rekke patenter, oppkjøp og ansettelser i løpet av de siste årene har hintet til at Apple jobber med et AR-hodesett/briller.

Men hittil har vi ikke et hørt et kvekk fra offisielt hold. Mange hadde kanskje håpet å få høre mer om AR-brillene i går, da Apple avduket iPhone 11-serien. Men heller ikke da ble det nye AR-produktet nevnt.

Men nå har utvikleren Steve Troughton-Smith oppdaget noen interessante referanser i en readme-fil i iOS 13.

Filen avslører at Apple internt tester et AR-hodesett med kodenavn Garta. Readme-filen avslører hvordan utviklere kan teste stereo AR-apper med enheten, og de instrueres til å sette appene i «worn»-modus. Det er med andre ord noe man har på seg.

Farvel, 3D Touch

Som ventet har Apple skrotet 3D Touch-funksjonen til fordel for Haptic Touch-teknologien. Apple nevnte ikke dette under arrangementet i går, men det nevnes i iPhone 11-seksjonen på selskapets nettsider.

«Haptic Touch lar deg gjøre ting raskere, som å ta selfier uten å åpne kamera-appen», skriver Apple om Haptic Touch-funksjonen. Et kapasitiv-følende lag sørger for å gi en 3D Touch-lignende opplevelse gjennom programvare.

Istedet for å trykke hardt på skjermen (slik man gjør med 3D Touch) fungerer Haptic Touch ved at man trykker og holder ned elementer på skjermen for å få opp flere valg.

Flere iOS 13-nyheter på vei

Det kommer også flere iOS 13-funksjoner senere i høst, ifølge redaktør i MacStories:

Du kan ikke lade AirPods med iPhone 11 

Det var ventet at Apple skulle tilby reversibel lading med iPhone 11. Dette skulle være en funksjon som, i likhet med Galaxy S10-serien, gjør det mulig å bruke telefonen for å lade andre enheter.

Men Apple snakket ikke om en slik funksjonalitet i går.

På forhånd ble det snakket om at Apple hadde flyttet logoen lenger ned på telefonene for å gjøre det mer klart hvor enhetene skal plasseres for å lades. Flyttingen av logoen viste seg å være reell, men dessverre ikke den nye ladefunksjonen.

Ingen Apple Pencil-støtte

Ryktene om at iPhone får Apple Pencil-støtte har svirret i mange år. Men i år virket ryktene til å være sterkere enn noen gang.

Dessverre må vi konstatere at heller ikke i år får iPhone støtte for Apple-pennen.

Apple TV fikk ingen oppgradering

Ikke siden 2015 har Apple TV blitt oppgradert med ny maskinvare. Mange hadde håpet på en ny modell med A12-prosessoren, men den gang ei.

Vi holder imidlertid fortsatt dørene åpne for en ny Apple TV, og kanskje er oktober en mulighet.


Kilde:
9to5Mac / Twitter

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse