Hyundai el-sparksykkel
Hyundai har avduket en elektrisk sparksykkel.

Annonse


Hyundai har avduket el-sparksykkel som kan lades via bilen

Under teknologimessen CES i 2017 avslørte Hyundai at de jobber med en el-sparksykkel, men siden har det vært stille fra selskapet.

Festes i bilen

Men arbeidet er langt i fra lagt på hylla. Nå har Hyundai avduket en sammenleggbar el-sparksykkel som har ett mål for øye; å frakte deg den siste biten når bilen ikke lenger er praktisk å bruke.

Den er tett integrert med og spesielt utviklet for Hyundai og Kia-biler. Sparksykkelen kan for eksempel plasseres i et eget rom i bilen, og lades via el-bilens batteri.

Beskjeden rekkevidde og toppfart

Ellers har den likhetstrekk med Audis nylig avdukede E-Tron-sparksykkel/skateboard. Hyundai-modellen får en rekkevidde på 2 mil og en toppfart på 20 kilometer i timen. Det er et stykke unna de beste, som gjerne kommer opp i en hastighet på mellom 25-35 kilometer i timen. Men nå skal det også sies at Hyundais el-sparksykkel har små hjul og er designet for å «frakte deg den siste kilometeren».

Annonse
Regenererer strøm

El-sparksykkelen kommer også med et bremsesystem som kan regenerere strøm, noe som skal kunne gi deg 1.4 kilometer ekstra rekkevidde.

Hyundai har ikke sagt noe om tidspunkt for lansering.

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse