E-Tron Scooter
Salget av denne skal settes i gang neste år til den nette sum av 20 000 kroner.

Annonse


Audi lanserer elektrisk skateboard (eller er det en el-sparksykkel?)

«Med et nytt elektrisk sparksykkel-konsept responderer Audi på den urbane trenden mot multimodal mobilitet. Audi E-Tron Scooter kombinerer fordelene med en elektrisk sparksykkel og et skateboard og er designet for sporty sjåfører», skriver Audi i en pressemelding.

Fremkomstmiddelet, som består av fire hjul, kan brettes sammen for enklere transport i biler, busser og tog og veier 12 kilo.

Styres som et skateboard

Men det som gjør at E-Tron Scooter skiller seg ut er styret/håndtaket. Men du må ikke forveksle denne med en tradisjonell elektrisk sparksykkel. Grunnen er at du svinger med denne ved hjelp av å flytte på kroppsvekten. Akkurat som på et skateboard.

Audi hevder at man kun trenger en hånd på styret, slik at den andre hånden kan brukes for å gi signaler om hvor du skal, eller for å bære en handlepose, for eksempel.

Annonse
Ved hjelp av styret får man økt stabilitet, ifølge Audi. Batteriet er også plassert der. I tillegg får man via en skjerm på styret informasjon om batteriet.

Beskjeden rekkevidde

E-Tron Scooter har en god del kortere rekkevidde enn de fleste elektriske sparksykkel-flaggskipene. Den kan i større grad sammenlignes med populære elektriske skateboard når det gjelder rekkevidde. Ifølge Audi kan deres hybrid-produkt kunne kjøre 20 kilometer før batteriet må lades. Og toppfarten? 20 kilometer i timen.

Stiv pris

Selskapet planlegger å starte produksjonen av E-Tron Scooter neste år, og den vil kunne kjøpes senere samme år.

Vil du ha dette brettet må du punge ut 2 000 euro, altså nesten 20 000 kroner!

Audi vurderer også å inkludere dette brettet for kunder som kjøper selskapets E-Tron-biler. Det kan også lades i bilens baggasjerom gjennom en dedikert port, skriver Audi i pressemeldingen.

Kilde:
Audi

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse