Nissan golf

Annonse


Med denne golfballen blir det alltid hole-in-one

Sliter du med golfteknikken? Da kan Nissans nye (riktignok også første) golfball være noe for deg.

Selskapet har utviklet en høyteknologisk golfball som kan finne veien til hullet, uavhengig av hvor bra eller dårlig slaget ditt er (med noen forbehold, selvsagt).

I videoen, som du kan se nedenfor, demonstrerer Nissan hvordan ballen kan finne veien.

Vi får se en gutt som slår golfballen i feil retning, men takket være teknologien i ballen – blant annet en liten motor – skrur ballen seg på egen hånd og treffer hullet:

Annonse
Har ingen planer om golf-herredømme

For å få til dette benytter Nissan seg av et eksternt kamera som er knyttet opp mot en programvare som kan lokalisere både hullet og ballen. En algoritme sørger for å styre ballen, og en liten motor gir den framdrift.

Men Nissan har ikke skapt denne golfballen for å revolusjonere sporten. Nei, dette har de skapt for å demonstrere sitt ProPilot 2.0-system. Dette er en teknologi først og fremst utviklet for selvkjørende biler, og skal lanseres med Nissans Skyline i Japan snart.

Bedre selvkjørende egenskaper

ProPilot 2.0 er en videreutvikling av allerede eksisterende ProPilot Assist. Sistnevnte versjon sørger for å holde bilen i midten av en fil på motorveien, og passer også på at bilen ikke kommer for nærme bilen foran. Sjøføren må dog ha hendene på rattet hele tiden med dette systemet.

Med ProPilot 2.0 kan Nissan tilby flere selvkjørende egenskaper, og sjåføren trenger ikke å holde hendene på rattet like ofte som før. I tillegg kan systemet sørge for at bilen bytter fil automatisk, og kan også finne veien ut av en motorvei.

Nissan Skyline med ProPilot 2.0 lanseres i Japan i høst.

Kilde:
Digital Trends

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse