xbox-project-xcloud
Xbox-sjefen avkrefter en myte om at spillstrømming vil ta over i løpet av natta. Det vil ta flere år, sannsynligvis mer enn to.

Annonse


Xbox-sjefen: – Spillstrømming blir ikke populært før om flere år

Spillstrømming ved hjelp av skytjenester vil uten tvil få et stort fotfeste i spillindustrien fremover, men det store spørsmålet i det hele er når det vil ta helt av og hvilke ringvirkninger det medfører. Fra før har vi GeForce NOW fra Nvidia og PlayStation Now fra Sony, mens Google og Microsoft begge har sine egne løsninger på vei i Stadia og xCloud.

Sammenlignes med Netflix

Nå forteller Phil Spencer i et Gamespot-intervju at det kan ta flere år til strømming av spill blir en vanlig greie i bransjen og “mainstream” på den måten vi kjenner til ordet.

Xbox-sjefen sammenlignet situasjonen med Netflix sin oppblomstring opp gjennom årene. Han påpeker at Netflix er 20 år gammelt, og at det på den måten har tatt to tiår før vi har kommet oss til det stadiet hvor populære serier som House of Cards og Game of Thrones nesten utelukkende strømmes. Spencer utdyper at han tror det vil ta mindre tid enn de tjue årene det tok i filmbransjen, men at det heller ikke kun tar to år – det er et stort teknologisk skritt, og ikke en endring som kommer og går over natta.

Forskjellige tilnærminger fra Google og Microsoft

Av intervjuet går det frem at Spencer indikerer en tilnærming for xCloud som skiller seg litt ut fra mengden og spesielt Stadia: mens Google satser alt med en gang på Stadia så vil Microsoft starte smått på xCloud, med prøverunder der folk får delta i det som blir et supplement til den tradisjonelle Xbox-konsollen slik vi kjenner den.

Kilde:
Wccftech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse