Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Snart kan du simulere byggingen av en PC, på Playstation. (Ill.: The Irregular Corporation)

Er dette spillet som kan vende PC-spillere til konsoll?

Spill: Se hvilket PlayStation-spill som har lekket.

PC-spillere har siden tidlig i år hatt tilgang til PC Building Simulator gjennom Steam. Spillet gjør nettopp det navnet indikerer: en kan på ganske realistisk vis diagnostisere, fikse og bygge haugevis av PC-er med ekte, lisensierte produkter som du helt sikkert kjenner igjen.

Eksperimentelle trofeer

Nå er det med stor sannsynlighet avslørt at spillet lanseres på PS4. Det kommer av en lekkasje på nett der en observant Reddit-bruker har kommet over det som ser ut til å være trofeer fra spillet – neppe første gang et kommende PS4-spill blir avslørt på denne måten.

Blant trofeene finner du alt fra en som spiller på det velkjente uttrykket «But can it run Crysis?» der oppdraget gjelder å bygge en fungerende PC med deler som totalt koster over ti tusen dollar.

Du finner videre en som krever at du bygger en PC med Celeron-prosessor og ellers spesifikasjoner fra øverste hylle, at du skal ødelegge en prosessor, utstyre en kontor-PC med 128GB RAM og en maskin med så mange lilla RGB-elementer som mulig.

Overraskende realistisk og lærrerikt

Spillet tar dessuten utgangspunkt i at du jobber i en PC-sjappe der folk kommer inn og ønsker reparasjoner eller helt nye maskiner som du må sette sammen fra grunnen av. Et av trofeene relatert til forretningsdelen av spillet er at du må skulke jobb syv dager i strekk.

Det omtales som i det hele tatt overraskende realistisk der du også kan ta til deg lærdom på en og annen ting innen PC-bygging. Vi vet enda ikke når det lanseres til PlayStation 4, men ser ikke bort fra en snarlig lansering.

PC Building Simulator finnes på Steam – fortell oss gjerne hva du synes om spillet dersom du har prøvd det.

Stikkord: gaming, konsoll, ps4, Spill