DSLR-kamera hacking
Sikkerhetseksperter har funnet ut at DSLR-kameraer er utsatte for hacking.

Annonse


Nei, bildet er ikke manipulert. Hackere kan faktisk ta kameraet ditt som gissel

Kameraer er i utgangspunktet ikke noe du forbinder med hacking, men vent nå litt: sikkerhetseksperter har nå oppdaget at DSLR-kameraer og enkelte speilløse kameraer er utsatt for en spesiell type hackerangrep, nemlig løsepengevirus. Ja, du leste riktig.

Låser deg ute fra kameraet ditt – kaprer bildene

Check Point Software-eksperter forteller at hackere kan installere skadevare som kaprer bildene på kameraet ditt dersom de befinner seg i nærheten av kameraets Wi-Fi.

Klarer hackerne å gjøre dette, vil du få beskjed om å betale penger for å få tilbake tilgangen til bildene.

Check Point forklarer at kameraer er et potensielt attraktivt mål for hackere fordi de gjerne inneholder verdifulle bilder. Derfor har selskapet varslet Canon om sårbarheten.

Ikke bare Canon

Canon anbefaler kameraeiere om å unngå usikrede nettverk, samt skru av nettverksfunksjoner og installere en oppdatering som selskapet har lansert.

Sårbarheten gjelder de fleste av Canons kameraer, alt fra EOS 70D til EOS R. Men også andre kameraprodusenter kan være i faresonen.

Annonse
Ekspertene forklarer dette med at det er en spesifikk type Picture Transfer Protokoll (PTP) som muliggjør hackingen og at alle som benytter seg av denne protokollen kan være sårbare mot angrep.

Kilde:
Engadget / Checkpoint Research

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse