honor-vision-pro-huawei-tv
Huaweis datterselskap har avduket deres første HarmonyOS-TV.

Annonse


Her er den første TV-en med HarmonyOS, hils på Honor Vision Pro

Huawei avduket på fredag sitt helt egne operativsystem, karakterisert i at det ikke er låst til fast bestemte enhetstyper – de skal kunne brukes på alt fra mobiltelefoner, nettbrett og PC til wearables og biler.

Kommer i to utgaver

Også TV-er faller innunder kategoriene som får benytte seg av Huaweis nye operativsystem, og det aller første produktet ser nå ut til å ha tatt form i form av Honor Vision – en serie smart-TV-er som lanseres med varemerket til datterselskapet deres Honor.

De lanserte TV-ene er Honor Vision og Honor Vision Pro. Begge i 55-tommer, med 4K-skjerm og 60Hz bildefrekvens samt 400 nits i lysstyrke. Modellene kommer begge med 2GB minne på selskapets egne Honghu 818-brikke. Den spesialtilpassede SoC-brikken er en firekjerners prosessor med skjermkort av typen Mali-G51.

Av tilkoblingsporter og kabelinnganger finner du tre HDMI-porter, én USB 3.0 og en Ethernet-port.

Annonse


Kan brukes som Home Hub

Neowin gjengir at TV-ene kan benyttes som en slags home hub der brukeren kan serveres alt fra værinformasjon til pakkesporing, og at de kan kontrolleres gjennom en smarttelefon.

Det som gjør Pro-varianten bedre er at den kommer med 32GB lagringsplass og seks 10W-høyttalere. Til sammenligning tilbyr den vanlige utgaven 16GB lagring og kun fire høyttalere. I tillegg blir Pro-versjonen utstyrt med seks mikrofoner og automatisk (pop-up) kamera med støtte for 1080p-videosamtaler.

Honor Vision og Honor Vision Pro blir tilgjengelige i Kina den 15. august for tilsvarende rundt 540 og 680 amerikanske dollar, henholdsvis 4600 og 5800 kroner. Hvorvidt Huawei planlegger å lansere de nye TV-modellene utenfor Kina er uvisst.

Annonse