tesla-sentry-mode
Sentry Mode på Tesla-kjøretøy presenterer mange muligheter.

Annonse


Denne gjør bilen din til et vandrende overvåkningssystem

Sentry-modusen på bilene til den amerikanske produsenten Tesla har i flere situasjoner vist seg å være svært hjelpsom i å fange tyver, men en sikkerhetsforsker påpeker at det finnes flere aspekter til systemet som burde vurderes.

Får varsel på mobilen ved gjentakende observasjon

Truman Kain i Tevora har utviklet et overvåkningsverktøy som gjør Model 3- eller Model S-kjøretøyet ditt til et kjørende observatørrom på sett og vis.

I praksis blir det plugget inn en Nvidia Jetson Xavier i et av USB-portene der det så brukes maskinlæring i åpen kildekode til å oppdage både ansikter og bilskilt. Og det mest merkverdige ved løsningen: derom den oppdager det samme ansiktet eller et kjennemerke flere ganger i løpet av en tur så vil du få en varsling på mobiltelefonen der du advares om at noen potensielt følger etter deg.

Varselet har ett minutts forsinkelse på grunn av tiden det tar for systemet å ta opptak, og for øyeblikket fungerer det effektivt kun dersom man har sett opp sin egen server. For en datakyndig person med litt for mye tid på hendene kan det derfor være en smart måte å sette opp ekstra sikkerhet.

Annonse
Vurderer det juridiske aspektet

Systemet kan fange opp potensielle tyver og andre typer kriminelle men det er en risiko tilstede for at man får flagget opp personer på feil grunnlag. I det hele tatt vurderes også lovligheten ved å bruke utstyret i enkelte land da det kan brukes til å gjenkjenne kjennemerker på biler, og det ville sannsynligvis ikke ha vært en umulig utfordring å modifisere det ytterligere til å kunne foreta innsamling av store mengder data som benyttes for å sette sammen et nettverk av biler og de geografiske posisjonene til disse.

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse