Google gest Android Q

Annonse


Kritikken hagler mot Google på grunn av denne Android-endringen

I Android-miljøet har det vokst fram en opphetet diskusjon rundt Android Qs nye navigasjonssystem.

Google har valgt i å langt større grad fokusere på gester i det nye operativsystemet. Der du tidligere har kunnet gå tilbake ved å trykke på en knapp, skal du nå sveipe istedet.

Raskere og mer hensiktsmessig med gester

Men langt i fra alle brukere støtter denne avgjørelsen.

Nå har Google publisert et innlegg på sin Android-blogg der de forklarer – og forsvarer – bruken av gester.

Annonse
Kort fortalt slår Google et slag for sveiping og andre gester fordi de mener at får unyttet kant-til-kant-skjermer i større grad.

Følgende argumenter oppgis:

1: Gester kan være en raskere, mer naturlig og ergonomisk måte å navigere på

2: Gester er mer hensiktsmessige enn programvareknapper fordi sistnevnte kan trigges ved et uhell bare ved å løfte opp telefonen

3: Gester legger til rette for en mer altoppslukende opplevelse for apper ved å minimere hvor mye plass systemet tar opp av skjermen

Skaper en felles standard

Google legger også til at Android-telefoner ofte har hatt ulike gester. Som en konsekvens har Google nå jobbet med mobilprodusenter for å standardisere gest-navigasjonen på Android-enheter.

Selskapet forklarer at det har blitt satt inn store ressurser på å undersøke hvordan folk bruker holder telefonene sine.

«Vi bygde mange prototyper som vi testet. Vi undersøkte hvor raskt det var å bruke systemet, testet ergonomien og nytteverdien. Vi valgte det ultimate designet vårt gjennom en rekke studier der vi undersøkte hvor raskt brukere lærte systemet, hvor raskt brukere ble vant til systemet og hva de syntes om det», skriver Google.

Google: – Krever kun tilvenning

Mye av kritikken mot gestsystemet handler om hvordan man navigerer seg tilbake i OS-et. Med det nye systemet kan man sveipe fra sidene for å gjøre dette. Men for mange brukere er dette noe helt nytt ettersom samme sveipegest, tradisjonelt sett, har åpnet hjemskjermen.

Men ifølge Google er det de færreste som faktisk bruker sistnevnte metode. Selskapet hevder at kun 3-7 prosent av brukerne faktisk sveiper fra siden for å gjøre dette. Resten trykker på «hamburger»-menyen.

Folk kommer også til å venne seg til det nye systemet, hevder Google, som har kommet frem til dette gjennom å gjøre egne undersøkelser. Etter noen dager med tilvenning ønsker de fleste brukerne ikke å gå tilbake til det gamle navigasjonssystemet.

Støtter du Googles avgjørelse?

Kilde:
9to5Google

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse