Rocket Lab
Et helkopter skal kunne hekte seg på rakettens fallskjermsystem, og deretter frakte raketten trygt ned til bakken.

Annonse


Vil fange raketter med helikopter!

SpaceX sparer mye penger på gjenbruk av raketter. Takket være avansert teknologi er selskapet i stand til å lande rakettene sine på dedikerte plattformer. Selskapet har lyktes med dette en rekke ganger, men også mislyktes noen ganger.

Hekter seg på fallskjermen

Rocket Lab har imidlertid en helt annen tilnærming til utfordringen med å lande rakettene sine trygt på bakken.

Selskapet har nå avslørt oppsiktsvekkende planer som tar sikte på å «fange» rakettene i lufta, ved hjelp av et helikopter.

Dette skal Rocket Lab få til ved å hekte seg på rakettens fallskjermsystem. Du kan se en demonstrasjon av teknikken i klippet nedenfor:

Annonse


Sparer tid og penger

Årsaken til at Rocket Lab ønsker å gjøre dette er ganske åpenbar; ved å kunne bruke rakettene flere ganger sparer selskapet enorme pengesummer og det vil gjøre det mulig å skyte opp raketter oftere. Det er klart man sparer tid når man slipper å bygge en ny rakett før hver oppskytning.

Rocket Lab-sjef Peter Beck sier i et intervju med CNBC at selv ett enkelt rakett-gjenbruk vil kunne doble produksjonsnivået i selskapet.

Dette er Rocket Lab

Rocket Lab er et privat romfartsselskap basert i New Zealand. Selskapet tilbyr oppskytningstjenester for små satellitter og benytter seg først og fremst av raketten «Electron».

Den 17 meter høye raketten (for å sette det i perspektiv – SpaceXs Falcon 9 er 70 meter høy), består av to trinn. Det første trinnet må produseres på nytt hver gang raketten skal skytes opp, og det er dette trinnet selskapet nå ønsker å kunne fanget med helikoptre.

Hittil har selskapet skutt opp raketten med utstyr for både NASA, det amerikanske luftforsvaret og DARPA.

Kilde:
CNET

Annonse