face-id-mac
Face ID kan snart bli en realitet på Mac.

Annonse


Face ID for Mac kan være nærmere enn vi trodde

Da Face ID ble introdusert i 2017 så ble det tatt vel i mot av iPhone-brukere som endelig sto overfor en alternativ form for biometrisk autentisering, med en litt bitter side til det som innebar at man måtte gi slipp på Touch ID.

Søkte før iPhone X ble lansert

Apples teknologi for ansiktgjenkjenning tok seg etterhvert til iPad Pro-rekken i 2018 og det er ingen hemmelighet at man hadde dratt skikkelig nytte av teknologien på Mac heller. Etter en fersk patentgodkjennelse fremstår mulighetene for dette større enn noensinne, men likt alle andre situasjoner med innvilgelse av patenter så er det ingen garanti for at det blir en realitet slik at vi bare må være tålmodige inntil videre.

Når det er sagt så skal selskapet ha søkt om patentrettigheter for Face ID på Mac-enheter for to år siden, tilbake i 2017 – selv før man så teknologien i iPhone X.

Avansert utgave av Face ID

Nå har de fått innvilget rettighetene på patentet som i tillegg illustrerer en mer avansert utgave av Face ID som utover ansiktgjenkjenningen vil aktivt forsøke å bestemme avstanden mellom enheten og personen.

Annonse
Det nye og litt smartere systemet vil eksempelvis kunne hindre MacBook-enheten din i å gå til dvalemodus når du foretar deg aktiviteter som innebærer lite bruk av aktiv input til systemet, blant annet når en leser eller lytter til musikk.

Kunne du tenkt deg Face ID på Mac?

Kilde:
Wccftech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse